Kompassrosens stipendiater medverkade. Scouterna och stiftelsen Ungt ledarskap hade under onsdagen sitt årliga seminarium, både på Börsen i Göteborg och digitalt. Kung Carl XVI Gustaf medverkade liksom årets tre mottagare av stipendiet Kompassrosen. En av årets stipendiater är Muna Idow från Göteborg.

– Vi är både stolta och glada att samarbete med Stiftelsen Ungt ledarskap och Scouterna och att vi tillsammans arrangerar seminariet i Göteborg. Seminariet är en viktig plattform för att diskutera det unga värdebaserade ledarskapet. Den 4 juni firar Göteborg 400 år och det unga ledarskapet är särskilt viktigt för att kunna möta samtiden och framtidens utmaningar, sa Anneli Rhedin, kommunfullmäktiges ordförande i Göteborg.

Temat för årets seminarium var “Värdebaserat ledarskap – tillitens kraft och möjligheter i en föränderlig tid”. Ett tema som Kung Carl XVI Gustaf, årets Kompassrosstipendiater och 170 inbjudna ledare samtalade kring digitalt.

Tre stipendiater

Årets tre mottagare av Kompassrosen är Emina Sesto, Uppsala, Eleonora Svanberg, Stockholm och Muna Idow, Göteborg. De delade med sig av sina erfarenheter av värdebaserat ledarskap.

Bakom stipendiet som i år delats ut för 16:e året i rad står står konungens stiftelse Ungt ledarskap.

Seminariet är en mötesplats för ledare inom näringsliv och offentlig och ideell sektor. Det arrangeras av Scouterna och stiftelsen Ungt ledarskap tillsammans med Göteborg Stad, Länsstyrelsen Västra Götaland, Göteborgs universitet och Västra Götalandsregionen.