200 000 kronor ska fördelas. Medborgarbudgeten Din idé är tillbaka i stadsdelen Lundby. Syftet är att skapa engagemang och gemenskap i området kring Bjurslättsskolan. Över 80 förslag kom in förra gången och under 2021 genomfördes de sju vinnande förslagen.

Medborgarbudgeten Din idé startar i februari. Barn och vuxna kan komma med förslag på aktiviteter i området kring Bjurslättsskolan. Förslagsinlämning och omröstning kommer att pågå mellan 6 februari och 1 maj.

Blir verklighet 2023/2024

Alla som bor och verkar i området har möjlighet att vara med och påverka vad 200 000 kronor ska användas till. De vinnande förslagen blir verklighet under 2023/2024.

– Jag känner mig stolt och glad över att vi kommer ha två medborgarbudgetar i gång på Hisingen i år; medborgarbudgeten Din idé som vi har genomfört tidigare och ett nytt pilotprojekt med en medborgarbudget som ska genomföras i år, säger Christina Aylward Alvelin, förvaltningsdirektör vid socialförvaltningen Hisingen.

– Medborgarbudget är ett viktigt och angeläget sätt att arbeta med att göra medborgarna delaktiga. De får möjlighet att bestämma över hur delar av socialförvaltningen Hisingens och våra samverkansaktörers resurser ska prioriteras.

Din idé är ett samarbete mellan verksamheter i Göteborgs Stad, Familjebostäder, Stena Fastigheter och Fastighetsägare centrala Hisingen, FCH.