Paul Krugman, Nobelpristagare i ekonomi 2008, inleder Kvalitetsmässan i november. Årets program har fokus på krisen, välfärden och hur offentliga verksamheter kan skötas på ett effektivare sätt.

– I år är Kvalitetsmässans budskap att kunskap, förståelse och inspiration bygger välfärden. Krisen i ekonomin gör det mer nödvändigt än någonsin att gå utanför den egna dörren för att hämta erfarenheter, säger Kvalitetsmässans vd Sven Wiberg.

Programmet, som släpptes på torsdagen, innehåller mer än 200 seminarier med flera internationella experter. Exempelvis de amerikanska forskarna Jeffrey K Liker, känd för boken The Toyota way, och Don Berwick, som ska visa hur sjukvården kan bli radikalt bättre och billigare om den styrs upp på ett bättre sätt.

Över 10.000 besökare 2007

Och med 2010 års val i antågande kommer politiken att ta extra plats på årets mässa. Oppositionen gör ett utspel om välfärd den 18 november under det nya delarrangemanget ”Politikerdagarna”. Även alliansen och regeringen medverkar, bland annat kommer fem ministrar.

Kvalitetsmässan har anordnats vartannat år sedan 1989 och har vuxit till Europas största konferens och fackmässa om verksamhets- och samhällsutveckling. 2007 deltog fler än 10.000 personer, främst chefer och förtroendevalda inom stat, kommuner och landsting.