Ta ett porträtt av framtidens Göteborg. Är du mellan 16 och 24 år kan du vara med i fototävlingen Planning for the future. Det är Upp!,i samarbete med Eurocities, som vill att unga ger sin bild av framtiden i Göteborg. Priset är en plats i en fotobok som ska spridas i 129 städer och 33 länder. Bidragen ska vara inne 16 maj.

-Vi vill lyfta fram ungas tankar om sin hemstad i en annan typ av kanal. De får möjlighet att porträttera sitt framtida Göteborg och inspireras till att följa sina konstnärliga drömmar, berättar Raquel Sanchez från Projekt Upp!.

Karriärprojektet Upp! tillsammans med storstadsorganisationen Eurocities står som arrangörer av fototävlingen. Priset är en plats i fotoboken med titeln ”Your city – your view”, som ges ut i samband med att Eurocities firar 25 år. Boken ska fyllas med ungdomars syn på sin hemstad.

Fotografen belönas också med ett presentkort värt 5000 kr i en fotobutik och det vinnande fotot får i sin tur vara Göteborgs bidrag i en större Europeisk tävling och det kan bli möjligt att få resa till Italien i november för prisutdelning.

Vinnaren utses 18 maj
Vinnaren utses 18 maj och juryn består av bland andra kommunstyrelsens ordförande Annelie Hultén och fotografen Göran Assner.

För att delta i tävlingen ska du vara mellan 16 och 24 år, bosatt i Göteborg och medlem i Upp! – det är gratis att bli med. Innan kl 12 den 16 maj ska du skicka in det foto du vill tävla med tillsammans med en kort motivering till varför bilden passar i temat ”Planning för the future”.