”Ett hedrande uppdrag”. Göteborgs Stads nya stadsdirektör Eva Hessman kommer att utnämnas till regnbågsambassadör när West Pride invigs på kvällen den10 juni. ”Det är ett hedrande uppdrag och det ger mig möjlighet att visa hur viktiga hbtq-frågorna är för Göteborgs Stad” säger hon.

Att vara regnbågsambassadör innebär att Eva Hessman i de sammanhang hon verkar ska lyfta fram West Pride och festivalens utgångspunkt som är alla människors lika värde.

– West Pride visar att Göteborg är en öppen, kreativ och inkluderande stad. Att Göteborg utsågs till Sveriges bästa hbtq-stad förra året är ett fint kvitto på det och stadens hbtq-råd har spelat en viktig roll, säger Eva Hessman.

I hbtq-rådet, som är det första i Sverige, sitter politiker som företräder kommunstyrelsen och representanter från hbtq-samhället.

”Göteborg har blivit en öppnare stad”
– Vårt samarbete i hbtq-rådet, men också flaggningen och stadens stora engagemang är faktiskt unikt i Sverige. Göteborg har blivit en öppnare stad med starkare betoning på allas lika värde. Det har förändrat villkoren för många av våra invånare, säger Eva Hessman.

Eva Hessman kommer att delta i flaggceremonin på Gustaf Adolfs torg den 10 juni kl 12, på West Prides invigning i Regnbågsparken och under paraden den 14 juni då hon och alla som vill gå med att gå bakom banderollen ”Göteborg – en stad för alla”.

Förutom stadsdirektören så blir även stadens personaldirektör Karin Åhström ambassadör för West Pride.