Mötesplats, jourtelefon och mer personal. Efter att maskerade ungdomar i natt kastade sten och smällare mot polisen i Bergsjön och Kortedala har stadsdelsförvaltningen upprättat en mötesplats och jourtelefon för oroliga invånare. Även fritidsledare och fältassistenter har fått förstärkning.

– Det är oerhört tråkigt att vår stadsdel drabbats så hårt. Vi gör nu allt för att säkerställa den kommunala servicen samtidigt som vi måste trygga våra medarbetares arbetsmiljö, säger stadsdelsdirektör Gitte Caous.

Oroligheterna natten till torsdagen då maskerade ungdomar kastade sten och smällare bedömer polisens som reaktioner på polisens tidigare aktioner i stadsdelen.

Fritidsgårdarna öppna som vanligt
Den tillfälliga mötesplatsen finns i Bergsjöns kyrka dit man kan ta sig om man känner oro. Man kan också ringa jourtelefonen på 0736-513558.

Bergsjöns vårdcentral har extra beredskap och information går ut till elever i skolorna i området. Det kommer också extra förstärkning av fritidsledare och fältassistenter. Fritidsgårdarna är öppna som vanligt, med viss förstärkning.

Under natten fick personal inom stadsdelens verksamheter information och stadsdelsförvaltningen kallade in krisledningen, det finns också en lokal krisstödsgrupp.