Politikerna i Linnéstaden skickade ut en inbjudan till stadsdelens 1.500 ungdomar mellan 16 och 19 år. Men bara fem ungdomar i den efterfrågade åldersgruppen dök upp på tisdagskvällens dialogträff i Ungdomssatsningen lokal i Nordostpassagen.

Politikerna kom överens om att ta plats på scenen om det kom mycket folk. Annars skulle de välja den mer informella soffgruppen.

Vill ha betongpark för skateboard

Det blev sofforna. Bara en handfull ungdomar i 16-årsåldern kom till mötet med rubriken ”Ung i Linné – hur är dé” som stadsdelsnämnden tagit initiativ till – ett försök från politikernas sida att etablera en kontakt med stadsdelens ungdomar och föra en dialog med dem. I panelen satt fyra politiker, Nalle Johansson (s), Björn Rönnerstrand (mp), Caroline Augustinsson (fp) och Magnus Larsson (m).

Samtalet, som även yngre ungdomar och några föräldrar deltog i, kretsade kring behovet av en betongpark för skateboard.

– Det är därför jag har kommit hit. Galaxen i Majorna, där det finns ramper inomhus, är nedläggningshotad. Och vi blir bortmotade när vi åker på gator och kanter här i Linnéstaden, säger Magnus Westergren, 16 år.

Politikerna berättade att det fanns planer på en så kallad actionpark någonstans i Göteborg. Slottsskogen är en av de platser som diskuteras.

”Blir inte på allvar”

– Ja, se till att den hamnar här i Linnéstaden. Här finns många skatare. Ivan Pavic är fritidsassistent inom Ungdomssatsningen. Han tolkar den dåliga uppslutningen som ett ointresse.

– Det var ett gäng här med ett tiotal ungdomar som brukar gå hit. Men de vände i dörren när de fick höra att politiker skulle komma, säger han.

– Men jag hade nog väntat mig fler politiskt radikala ungdomar. De svartklädda, intellektuella, humanist- ungdomarna som bor här i Linnéstaden.

Ivan Pavic tror att ungdomarna inte uppfattar en dialogträff som ett sätt att påverka.

– Det blir inte riktigt på allvar.