Världsaidsdagen 1 december uppmärksammas globalt sedan 20 år tillbaka. I Göteborg blir det i år bland annat arrangemang i Nordstan med film, bildvisning, musik och dans.

Bryt tystnaden! är rubriken för programmet i Nordstan som arrangeras av Göteborgs Stad, Västra Götalandregionen och ett antal frivilligorganisationer.

Drop-in-mottagning för HIV-test

Det hela inleds med Pouria Farsanis film med titeln 9 minuter & hiv. Filmen visas sedan varje hel timme under dagen. Invigningstalar gör Karin Stenqvist som är smittskyddsläkare i regionen.

Under eftermiddagen visas filmen What’s going on som är en film av ungdomar på temat hiv och aids. Även den filmen visas varje hel timme.

I övrigt präglas eftermiddagen av musik och dans. Då bjuds det på persisk folkmusik, hiphop-dans, funk med mera.

Minnesstund i Domkyrkan

På världsaidsdagen går det också att passa på att testa sig. Mellan 15.00 och 21.00 har Mottagningen lusten drop-in för hiv-test.

I Domkyrkan uppmärksammas dagen med minnesstund, ljuständning och mässa. Där bjuder också Positiva gruppen väst på glögg och pepparkakor.

Kulturatom i Angered börjar firandet av dagen redan på fredag kväll (28 november) med bland annat levande musik. Och på lördag hjälper butiker och krogar längs Magasinsgatan till att bryta tystnade genom att fokusera på Världsaidsdagen.