Brinner för sin stadsdel. Hallå där Mattias Rezler, 38, fritidsassistent och fixare, som arbetar i stadsdelsförvaltningen Västra Göteborg. Vad gör du på jobbet?

– Jag bygger om mycket och fixar olika saker, framförallt på fritidsgårdarna och samarbetar tätt med lokalförvaltningen. Det kan vara att riva ut ett gammalt kök och sätta in ett nytt, eller anmäla att ventilationen krånglar. Jag arbetar också med brandsäkerheten, ser till så att utrymningsplaner stämmer och att brandutrustning fungerar som den ska.

Vad står det på visitkortet?
– Min anställning är som fritidsassistent i grunden. Men min faktiska tjänst innefattar rätt mycket. Jag har perioder under somrarna där niondeklassare hjälper mig. Jag har också praktikanter från högstadie- och gymnasieskolorna som har det tufft i skolan och som behöver ha plats en eller två dagar i veckan. Då går de och målar med mig och fixar.

Hur gick det till när du lade till ”fixare” bland dina arbetsuppgifter?
– När förvaltningarna gick ihop 2011 började jag ”pilla med lite grejer” på Tyrolens fritidsgård på Tynneredsskolan där jag jobbade. Det startade så. Jag började göra om på våra fritidsgårdar och det jobbet blev en del av min tjänst.

Vad är roligast?
– Varje dag finns det nya saker att göra. Variationen är nog det som är roligast, och att träffa mycket folk.

Vad driver dig?
– Jag är uppvuxen i västra Göteborg och har själv gått på Tynneredsskolan. Jag älskar att hjälpa till med mina kunskaper för att våra lokaler ska bli så hemtrevliga som möjligt och anpassningsbara för alla som är här.

Du har skapat Facebook- och Instagramsidorna Fixar-Rezler. Vad lägger du upp där?
– Jag vill nå ut till folk i vår stadsdel så att de kan följa vad vi gör, våra satsningar och vad pengarna går till. Jag lägger upp bilder från när det byggs nytt eller när vi är ute och gör positiva saker. Responsen är väldigt positiv från folk som följer på sociala medier. De gillar att se att det händer grejer!