Nystartad föräldratelefon. Allt från att ge bekymrade föräldrar råd och stöd i frågor som rör deras föräldraskap till hjälp att hitta rätt bland stadens stödinsatser och föräldrautbildningar. Det är vad den nystartade föräldratelefonen i stadsdelen Västra Göteborg ska vara till för.

− Det ska vara en bred ingång. Man ska kunna få hjälp direkt om man har frågor om föräldraskap eller är orolig för sina barn och ungdomar, till exempel i behov av krissamtal, säger Bernt-Åke Andén, enhetschef på resursenheten i Västra Göteborg, och fortsätter:

− Samtidigt är det ett telefonnummer man kan ringa för att bli lotsad till andra insatser, föräldrastöd eller föräldrautbildningar, beroende på vilken typ av behov man har.

Telefonen är bemannad av en socionom måndagar 9-11 och onsdagar 18-20. Andra tider i veckan går det bra att lämna ett meddelande med kontaktuppgifter om man vill bli uppringd.

Vill nå ut till stadsdelens föräldrar
Nu pågår arbetet med att sprida information om telefonlinjen.

− Vi tar fram informationsmaterial som vi bland annat ska dela ut till personal som arbetar ute i våra verksamheter, så att de som möter föräldrar ska kunna tipsa dem om det här, säger Bernt-Åke Andén.

Numret till föräldratelefonen är 031-366 42 12. Den är öppen sedan den 7 januari.