Kortedala stadsdelsnämnd beslutade på tisdagen att ge klartecken till att starta Arbetsforum på Kortedala torg tillsammans med bland andra stadsdelen Bergsjön. Arbetsforum ska hjälpa personer mellan 20 och 64 år som är beroende av socialbidrag att ordna arbete, utbildning eller annan sysselsättning.

Behovet av socialbidrag måste minska för dem som är mellan 20 och 64 år, med 30 procent under 2004 jämfört med 1999. Det har kommunstyrelsens satt som mål.

Arbetsforum som ligger i Forums lokaler på Kortedala Torg tjuvstartade sin verksamhet i november. Det ska drivas i samverkan med arbetsförmedlingen, försäkringskassan, flyktingmottagningen, primärvården och vuxenutbildningen.

Goda resultat i Skärholmen

Arbetsforum har funnit i Skärholmen i fem år och har där lyckats bra med att få arbetslösa socialbidragstagare i arbete. Kommunen har tagit på sig ett helhetsansvar för den arbetslösa personen som söker bidrag. Metoden kräver också att personen själv är delaktig och tar eget ansvar.

Officiell invigning av Arbetsforum i Kortedala blir i början av nästa år och verksamheten väntas vara i full gång i februari.