Namntävlingen avgjord. Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland är det nya namnet på Framtidsveckan. Inspirationen till det kommer från Viveca Risberg. “Hennes beskrivning passade bra in på det som är kärnan och som vi vill behålla”, säger Helena Kristiansson, projektledare från Studiefrämjandet.

Viveca Risberg från Göteborg inspirerade till det nya namnet.

En vecka om hållbarhet har arrangerats i Göteborg under flera år. I höst ska det vara en hållbarhetsvecka i hela regionen och då behövdes ett nytt namn. Under en månad har människor kunnat lämna in förslag och nu är namntävlingen avgjord.

– Vi fick många förslag och några personer skickade också in flera förslag, säger Helena Kristiansson, projektledare från Studiefrämjandet som arrangerar veckan tillsammans med olika verksamheter från Göteborgs Stad.

Hittade kärnan
Det var Viveca Risbergs rader som inspirerade till namnbytet Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland. “Lokala lösningar av globala problem ger stor effekt när idéerna uppmärksammas, sprids och leder till nya idéer. De bästa lösningarna för problemen hittar vi tillsammans.”

– Vi valde Hållbarhetsfestivalen för att vi ville behålla historien kopplad till evenemanget, samtidigt som vi gör något nytt. Hennes beskrivning passade bra in på det som är kärnan och som vi vill behålla.  Nu ska vi flytta ut i regionen och därför var det viktigt att få in Västra Götaland, säger Helena Kristiansson.

Skapar kontakter
Hållbarhetsfestivalen Västra Götaland äger rum den 19 – 25 oktober.

– Nu arbetar vi med att nå ut i regionen, att skapa kontakter och få ut ordet. Det som är bra är att det är ett färdigt koncept som människor kan arrangera och samverka kring, säger Helena Kristiansson.