Flyttas till 2022 eller 2023. I år skulle Frölunda kulturhus firat 40-årsjubileum, men efter att ha skjutit på kalaset två gånger kommer man nu att fira nästa eller nästnästa år. ”Vi hade hoppats kunna genomföra det stora 40-årskalaset kommande helg, men några aktiviteter ur kalasprogrammet har vi ändå glädjen att kunna presentera”, säger Anne Svanholm, producent.

Nu i helgen den 2 – 4 oktober bjuder kulturhuset på några programpunkter som fungerar för max 50 besökare. Det blir bland annat författarfrukost med Lars-Gunnar Andersson, konsert med Kristian Anttila och familjekonserten Vi älskar rock! med Lisa och Mattias Lidehäll.

– Vi vill kunna fira vårt fantastiska hus tillsammans med alla besökare utan att riskera smittspridning, och därför väntar vi hellre tills det är möjligt igen, säger enhetschef Annika Perfjell.

Under hösten anpassar kulturhuset alla arrangemang och aktiviteter efter Folkhälsomyndighetens föreskrifter.  Filmer, konserter, skapande verkstäder och föreställningar visas för en begränsad publik och utställningar öppnas utan vernissager. För program och mer information – se länken här nedan.

Frölunda kulturhus, som också innehåller bad och bibliotek, öppnade den 28 mars 1980. Huset är ritat av John Snis som hade en vision om att lysa upp tillvaron för folk i alla åldrar men också att huset skulle vara som en lanterna på berget där det byggdes.