Följ debatten direkt på webben. För andra gången på kort tid kan göteborgarna nu följa en debatt i kommunfullmäktige via webb-tv. På måndag 17 juni direktsänds budgetdebatten från Börsen med start klockan 9 på förmiddagen.

Webbsändningen av trängselskattedebatten den 23 maj blev välbesökt. Nära 2500 personer gick in på webbplatsen goteborg.se och följde den över fem timmar långa debatten den vägen.

– Att sända direkt från kommunfullmäktige är en del i arbetet att öka tillgängligheten och underlätta för göteborgarna att ta del av debatten och de politiska besluten i Göteborgs Stad, säger kommunikationsdirektör Helena Mehner.

Permanent lösning på gång
På måndag 17 juni är det alltså dags för kommunfullmäktiges årliga budgetdebatt då ramarna sätts för Göteborgs Stads ekonomi det kommande året. De partier som är representerade i fullmäktige har lagt varsitt budgetförslag som sedan ska debatteras.

Webb-tv-sändningen börjar klockan nio och håller på fram till ungefär klockan 21. Och skulle fullmäktige inte hinna debattera klart på måndagskvällen så är också tisdagen avsatt som reservdag.

Stadsledningskontoret planerar nu också för en permanent lösning för webb-tv-sändningar från kommunfullmäktiges sammanträden.

2920.jpg
Foto: Magnus Gotander