Ett av fem nominerade bidrag från Göteborg. Götapriset uppmärksammar och belönar Sveriges bästa utvecklingsprojekt i offentlig sektor. Gårdstensbostäder är ett av flera bidrag från Göteborg som är nominerade. Alla presenteras på Kvalitetsmässan i november.

Bland 383 bidrag har 29 valts ut som förutom äran har chans att vinna 100 000 kronor. Gårdstensbostäder finns bland dessa och får presentera Gårdstens utveckling från särskilt utsatt område till särskilt uppskattat område. Lägenheterna i stadsdelen har numera 1 000 sökande till varje ledig och det byggs därför som aldrig förr.

Solbackeskolan i Bergsjön är nominerade med initiativet The daily mile, som innebär att alla elever och personal springer 15 minuter utomhus varje skoldag.

Projektet Välkommen till framtiden – vägen till viktiga riktiga jobb finns också bland de nominerade. Det är ett samverkansprojekt mellan AB Framtiden, Arbetsmarknad och vuxenutbildning, Folkuniversitetet och Arbetsförmedlingen.

Bland de 29 nominerade finns också Stadsleveransen, som är trafikkontorets system för miljöanpassade godstransporter innanför Vallgraven. Det är även Göteborgs Stads parkerings digitala plattform för hållbar mobilitet.