I nästa vecka kommer statsminister Göran Persson till Göteborg för att inviga Kvalitetsmässan, en konferens om hur verksamheter i offentlig sektor kan förnyas och förbättras.

Kvalitetsmässan 2003 kallas Nordens största mötesplats om verksamhets- och samhällsutveckling.

– På ett bräde serverar vi hela den brännande debatten kring välfärden. Vad som sker i utvecklingen av offentlig sektor kommer på KvalitetsMässan, säger Sven Wiberg, vd KvalitetsMässan.

Digert tredagarsprogram

I år är programmet rekordstort med 180 seminarier, debatter, kurser och hearings under tre dagar mellan den sjunde och den nionde oktober.

Förutom flera av Sveriges ministrar kommer bland andra före detta chefen för FN:s vapeninspektörer i Irak Hans Blix, författaren och journalisten Åsne Seierstad. Chefredaktör Amelia Adamo och systembolagets vd Anitra Steen ska diskutera det goda ledarskapet.

Arbetslivsminister Hans Karlsson och TCO:s ordförande Sture Nordh debatterar om ohälsan. Kvinnor, makt och feminism är titeln på Gudrun Schymans och Maria-Pia Boëthius seminarium.

Flera kvalitetspris delas ut

”Sveriges kvalitetskommun 2003 ” och ”Sveriges IT-kommun 2003” presenteras den 7 oktober.

Då avslöjas också vilka som vinner Götapriset, en uppsats- och postertävling för förnyare av offentligt finansierad service.

Bland de nominerade pristagarna från hela landet finns bland annat Familjehemsprojektet i Göteborg och Utmarksskolan i Kortedala.

Göteborgs Stad en av arrangörerna

Bakom Kvalitetsmässan står Göteborgs stad, Västra Götalandsregionen och Statens kvalitets- och kompetensråd i samverkan med Landstingsförbundet, Svenska Kommunförbundet, Göteborgs universitet och SIQ – Institutet för Kvalitetsutveckling