Branschbäst bland kommunerna. Göteborgs Stad är en attraktiv arbetsgivare och vinnare i klassen "Mest attraktiva kommun". Det visar företaget Universums årliga undersökning om vilka arbetsgivare unga yrkesverksamma föredrar.

I Universums årliga undersökning har 31 000 unga yrkesverksamma rankat arbetsgivare. Göteborgs Stad hamnar bland de hundra bästa inom kategorierna ekonomi, högskoleingenjörer, civilingenjörer och it/data. Dessutom utsågs Göteborg till bästa kommun.

Besöker niondeklassare
– Det är fantastiskt roligt att få ett erkännande för det gedigna varumärkesarbete som vi har bedrivit. Det ska vi vara stolta för. De största utmaningarna är ju att få tag i medarbetare till våra kärnverksamheter men också för att klara den otroliga stadsutveckling som är på gång, säger stadsdirektör Eva Hessman som deltog vid prisceremonin i Stockholm.

Göteborgs Stad har bakom sig ett mångårigt arbete för att vara en attraktiv arbetsgivare och har satsat på lite okonventionella grepp i sin marknadsföring. Man har bland annat besökt ungdomar i åk 9 inför deras gymnasieval för att tidigt väcka intresse för olika yrken inom kommunen. Reklamfilmer på bio, där anställda berättar om sina arbeten, är en annan metod som Göteborgs Stad har provat.

– Att vi blir utsedda till bästa kommun är en fjäder i hatten och ett erkännande av arbetet vi har lagt ned, säger Lisbeth Årsbog, planeringsledare på Intraservice som omnämndes särskilt i motiveringen för sitt långa arbete som drivande eldsjäl.