Göteborgs Stad rankas som branschbäst bland landets kommunala arbetsgivare – och slår därmed både Stockholm och Malmö. Det visar resultatet från företaget Universums undersökning av vilka arbetsgivare som unga yrkesverksamma akademiker föredrar.

– Det är en liten fjäder i hatten, som visar att vi syns ute och att många ser oss som en potentiell arbetsgivare, säger Lisbeth Årsbog, som arbetar med att marknadsföra Göteborgs Stad som arbetsgivare.

Universum har listat 450 stora arbetsgivare och låtit drygt 11.000 unga och yrkesverksamma akademiker få svara på frågor om karriär och ideala arbetsgivare. Svaren har sedan rankats inom kategorierna ekonomi, teknologi och data/IT.

Bättre placering än tidigare år

– Vi hamnar inte i topp men är bäst av kommunerna. Dessutom har placeringen gått upp jämfört med de fyra tidigare år som vi har varit med i barometern, säger Lisbeth Årsbog.

Som bäst placerade sig Göteborgs Stad på en 55:a plats i kategorin data/IT. Det är hela 31 placeringar bättre än förra året. I Karriärbarometerns topp syns stora företag som Google, Ikea, Apple och Hennes & Mauritz.

Priset för branschbästa kommun togs emot vid en ceremoni i Stockholm i förra veckan. Tidigare i år fick Göteborgs Stad ta emot ett liknande pris. Då hade Universum låtit lista var de som fortfarande är studenter vill jobba i framtiden.