Stadens webbplats imponerar. Göteborgs stads officiella webbplats hamnar på delad andraplats i branschtidningen Internetworlds topp-100-lista. En ny förbättrad version av sajten lanserades i höstas. Det är första gången Göteborg finns med på rankinglistan.

– Det här är fantastiskt roligt för Göteborg som hela tiden jobbar för att utveckla stadens service för boende, besökare och näringslivet, säger Helena Mehner, Göteborgs Stads kommunikationsdirektör.

Göteborg delar andraplatsen med Karlstad, Eskilstuna och Umeå i klassen för kommunsajter. Det är första gången någonsin som Göteborg nominerats till Internetworlds tävling om årets bästa webbplats, en ranking som tidningen gjort varje år sedan 1997.

Ny förbättrad version
I den nya versionen av goteborg.se har både design och funktionalitet förbättrats. Dessutom har texternas vässats enligt klarspråksreglerna. Ambitiöst och imponerande, tyckte juryn.

– Ett stort och omfattande arbete där många medarbetare bidragit till resultatet, säger Helena Mehner.

Ett nummer till staden
Nu fokuserar Göteborgs stad på att fortsätta utveckla servicen genom Kontaktcenter som öppnar i februari. Här arbetar webbpersonalen och servicehandläggare tillsammans för att ytterliga förbättra kommunikationskanalerna till göteborgarna.

– Från förste februari blir det ett enda telefonnummer in till staden. Vi kommer också sätta fart på utvecklandet av e-tjänster, säger Helena Mehner.

Det var Stockholms stad som kammade hem utmärkelsen Sveriges bästa sajt 2012 i kategorin kommuner.