"Vi har mycket på gång”. För andra året i rad har branschtidningen Internet World utsett goteborg.se till en av de fem bästa webbplatser som görs av svenska kommuner. ”Vi har firat med tårta”, säger chefredaktör Klas Eriksson och utlovar ytterligare förbättringar de närmaste två åren.

Branschtidningen Internet World presenterar varje år landets bästa webbplatser i en rad klasser. Till exempel gör 290 kommuner upp i kampen om segern i kommunkategorin.

Årets tävling vanns av Karlstad kommun med Stockholm, Göteborg, Helsingborg och Trelleborg på en delad andra plats.

Samarbetar med Stockholm och Malmö
– För oss är det förstås väldigt positivt. Särskilt roligt var det förra året när vi lagt ner så mycket arbete på att förbättra goteborg.se – och det gav ju uppenbarligen resultat, säger Klas Eriksson som inte har några planer på att slå sig till ro.

– Vi har massor inplanerat. Bland annat ska vi förbättra mobilanpassningen och presentera ett kalendarium över vilka aktiviteter staden erbjuder.

Sedan tidigare har Göteborg ett samarbete med Stockholm och Malmö för att hjälpa varandra i utvecklingen av de stora kommunernas webbplatser.

– Stockholm har varit väldigt duktiga. Dom vann ju också tävlingen förra året, och har jobbat mycket med att utveckla e-tjänster – det ska vi också göra framöver, säger Klas Eriksson.

Vad är då viktigast för goteborg.se?
– Vi försöker att vara så lyhörda som möjligt och lyssna av vad medborgarna vill ha för service på goteborg.se – det är prio ett.

När juryn motiverar valet av goteborg.se som en av fyra tvåor heter det:

”Det behöver inte se vackert ut för att vara bra. Här är kommunen som uppenbart har ett stort uppdrag, tar det på stort allvar och gör massor av vettigt av sin sajt.”

Tycker ni på goteborg.se också att det visuella behöver bearbetas?

– Ja, det ingår i det arbete som väntar. Vi tar ett tag där med.