White guide belönar offentliga kök. Göteborg står i år och nästa år värd för White guide junior och White guide Senior där de bästa köken inom den offentliga måltidsbranschen får pris. Göteborgs Stad är nominerad i kategorin Årets hållbarhetskommun.

Totalt tretton priser kommer att delas ut under galan som hålls på Eriksbergshallen, bland annat Årets skolkock, Årets måltidschef och Årets seniormåltid. Göteborg har hittills blivit nominerad i kategorin Årets hållbarhetskommun och Brunnsboskolan och Ellen Keyskolan är nominerade till Årets skolrestaurang 2017. Förra året blev Brunnsboskolan Årets skolrestaurang.

– Vi vet att goda och näringsriktiga måltider är avgörande för både unga och äldres hälsa och livsvillkor. Förhoppningen är att detta värdskap ska bidra till ytterligare fokus på de offentliga måltiderna, säger Jörgen Samuelsson, avdelningschef för äldre, hälso- och sjukvård på stadsledningskontoret.

Vinnarna utses i september
Vinnarna utses den 19 september. Alla vinnare och ett urval av de främsta inom offentlig gastronomi presenteras och recenseras i en guide som släpps i samband med galan.

– Göteborg är en stark kommun inom den offentliga gastronomin. Efter två år i Stockholm och två år i Malmö känns det som ett naturligt steg att flytta prisutdelningen till västkusten, säger Pär Bergkvist som är initiativtagare till White Guide Junior och White Guide Senior.