Många göteborgare har kanske undrat vem det är som cyklat runt i stan på en märklig trehjuling. Baktill på cykeln sitter en rejäl stolpe, i toppen på den ett antal mer eller mindre mystiska lådor. Det är Google maps fotograf som tagit närbilder på parker i staden.

Fotografen har den senaste tiden klarat av Botaniska trädgården, Trädgårdsföreningen, Liseberg och Slottsskogen. Han fotograferar för Google maps och tar sig an områden som inte går att nå med bil. Som till exempel parker av olika slag.

Dyker upp nästa år

Den som varit inne på Google maps vet att där redan finns satellitbilder över hela Göteborg. De bilder fotografen tagit nu är till så kallade ”street views” av olika platser i staden, bilder i marknivå, för att man ska kunna se exakt hur det ser ut på en plats.

Fotograferingen, som görs parallellt på många ställen runt om i landet, kommer att pågå tills det blir för mörkt ute och vädret sätter stopp. Sedan ska bilderna bearbetas och läggas in. Troligtvis dröjer det tills år 2011 tills bilderna från Göteborgs parker dyker upp i den digitala karttjänsten, enligt Googles presstjänst.