För andra gången har Göteborgs Stad rankats som branschbäst bland kommunala arbetsgivare, i konkurrens med Stockholm och Malmö. Det är varumärkesföretaget Universum som rankat 150 stora svenska arbetsgivare.

– Många kommuner är nyfikna på hur vi jobbar med marknadsföring, fler borde visa upp sig som attraktiva arbetsgivare så att studenter ser att kommunen har mycket att erbjuda, säger Lisbeth Årsbog som arbetar på stadskansliet med att marknadsföra Göteborgs Stad som arbetsgivare.

Universum har listat arbetsgivare som studenter inom ekonomi, teknologi och data/IT rankat som de mest attraktiva att jobba för framöver.

Stärker varumärket som arbetsgivare

Det man bedömer efter är i hög grad etik och moral, förtroende för ledning samt om man har utvecklande arbetsområden. Göteborg placerade sig också på 48:e plats i kategorin data och IT.

– Det stärker Göteborgs Stads varumärke som en god arbetsgivare att synas och vara med och konkurrera med de stora drakarna som Google, Ikea, Volvo och Sony Ericsson på topp-50-listan, säger Lisbeth Årsbog.

Hon tog emot utmärkelsen på Universum Awards årliga tillställning på Berns i Stockholm på torsdagen. Och fick också själv som fjolårets pristagare dela ut priset för årets nykomling.