Ökning av antalet sjukskrivna. Är du intresserad av ett nytt extrajobb? Just nu behöver Göteborgs Stad fler timvikarier inom bland annat förskola, äldreomsorg och funktionshinderverksamhet. Du hittar och söker jobben via Göteborgs Stads hemsida.

Göteborgs Stad ser just nu en ökning av antalet sjukskrivna inom bland annat äldreomsorg och hemtjänst, verksamheter som måste vara igång dygnet runt. Verksamheterna behöver alltid timvikarier, men under situationen med covid-19 behövs de ännu mer.

– Vi försöker se till så att våra vikarier inte går runt på för många ställen just nu med tanke på smittspridning. Det är ytterligare en anledning till att vi behöver fler timvikarier, säger Eva Emanuelsson, tillförordnad hr-chef i Örgryte Härlanda, som berättar att tre personer jobbar heltid med rekrytering i stadsdelen just nu.

Ansök digitalt
www.goteborg.se startsida under ”Är du intresserad av arbete i Göteborg Stad” tar du dig enkelt vidare till sidan med tidsbegränsade anställningar. Här finns just nu bland annat annonser för timvikarier till bemanningsenheten i Västra Göteborg, timvikarier inom hemtjänsten Örgryte-Härlanda och timvikarier inom bemanningsenheten förskola.

I annonserna kan du läsa om vilka kvalifikationer som krävs och vad arbetet innebär. Du ansöker digitalt genom att lämna personligt brev och cv och svara på ett antal frågor.

– På grund av situationen kommer vi att genomföra telefonintervjuer i stället för att mötas fysiskt. Efter distansintervjun får, om det blir aktuellt, den ansökande komma till oss och skriva på papper och få en introduktion. Då är det jätteviktigt att man är frisk. Är man inte det får man en ny tid.

Söker bland annat studenter
Eva Emanuelsson hoppas att många som studerar till olika vårdyrken ansöker.

– Det kan ju vara så att personer som studerar på högskola och universitet har ett annat extrajobb vanligtvis men som på grund av covid-19 inte är igång just nu. Vi hoppas också att vi hittar andra, de som jobbat tidigare inom vården men hoppat av och nu kanske varslats. I det här läget händer mycket. Även om man inte jobbat på tio år som undersköterska har man ändå sin kunskap, säger hon.

Introduktion på nytt sätt
Alla som ska jobba inom äldreomsorg och funktionshinderverksamhet får en introduktion, bland annat genom att man går bredvid ordinarie personal. Eftersom fler ordinarie personal riskerar att bli sjuka, vilket ökar behovet av vikarier, arbetar Göteborgs Stad på nya sätt att genomföra introduktionen.

– Just nu jobbar förvaltningar och bemanningsenheter som vid normalläge, men läget kan bli mer akut. Därför tittar vi på hur vi skulle kunna genomföra digitala introduktionsutbildningar som ett komplement till ordinarie introduktion, säger Ann-Christin Larsson, avdelningschef för HR-frågor på stadsledningskontoret.

Kontakter kommer också att tas med Arbetsmarknad och vuxenutbildning för att se om det går att hitta vikarier den vägen.

Du kan också lämna intresseanmälningar till alla bemanningsenheter i stadsdelarna och social resursförvaltning – se länk nedan.