En möjlighet att diskutera lokal demokrati och hållbarhet. Framtid, demokrati och hållbarhet är teman för de första Frihamnsdagarna i september och Göteborgs Stad är med som partner genom förvaltningen konsument- och medborgarservice. “Vi ser att Frihamnsdagarna kan ge göteborgarna möjlighet att vara med i det demokratiska samtalet och utveckla den lokala demokratin”, säger Karim Zendegani, verksamhetschef på konsument- och medborgarservice.

I år fyller Göteborg 400 år och den allmänna rösträtten fyller 100 år. Det firar föreningen Village impact fund med att skapa en mötesplats för samhällsengagerade som allmänheten kan besöka gratis. Frihamnsdagarna arrangeras på Hisingen 3 – 4 september i Frihamnen. Planen är att också sända dagarna digitalt. Målsättningen är att skapa en mötesplats som blir Göteborgs svar på Almedalen och Järvaveckorna och tanken är att evenemanget ska återkomma varje år.

”Vi måste försvara och kämpa för demokratin varje dag”

– Demokrati är inte något vi kan ta för givet utan det är något vi måste försvara och kämpa för varje dag. Förvaltningen har ett uppdrag att arbeta med demokrati- och delaktighetsfrågor. Att skapa förutsättningarna för det demokratiska samtalet och bjuda in göteborgarna att vara med, säger Karim Zendegani.

Håller två seminarier

Konsument- och medborgarservice kommer att hålla två seminarier.

– Exakt vad de ska handla om är inte klart än, men vi kommer utgå från årets teman – framtid, hållbarhet och demokrati, säger Karim Zendegani.