Göteborgs Stad avancerade till 36:e plats när landets data/it-studenter röstade fram bästa arbetsgivaren i Företagsbarometern 2010. Förra året låg Göteborg på 52:a plats.

Toppföretagen för data/it-studenter heter Google, Microsoft och Ericsson. Göteborgs 36:e plats gav pris som ”bäst i branschen”, alltså före de andra två storstäderna Stockholm (48) och Malmö (69).

Branschbäst även bland ekonomistudenter

Omröstningen Företagsbarometern genomförs varje år av företaget Universum group, i ett antal kategorier i en lång rad länder. De svenska priserna delades ut i Stockholm i veckan.

Lisbeth Årsbog vid stadskansliets personalstrategiska enhet var där och tog emot priset i data/it och dessutom priset som branschbäst bland ekonomistudenterna. Göteborg hamnade nämligen på plats 54, Stockholm på 64:e och Malmö på 97:e plats.

– Där var vi på plats 56 förra året, så det var ingen större förändring. Men på data/it-rankingen var det ju en verklig uppryckning, konstaterar Lisbeth Årsbog.

”Raket” bland civivlingenjörerna

Ett ännu större uppsving fick Göteborg på civilingenjörernas stege, från 71 förra året till 53 i år.

– Där var vi inte branschbäst, men det avancemanget gjorde att vi blev utnämnda till ”raket”, säger Lisbeth Årsbog.

Nästa år hårdnar konkurrensen om att bli bäst i branschen bland landets större kommuner, för då utökas skaran med Linköping, Lund och Uppsala.