Direkt på Youtube. För första gången sänder Göteborgs Stad live i sin kanal på Youtube. Lördag den 30 maj kommer alla som är uppkopplade att kunna följa stadens heldagsevent på Nordic Open Data Week. Livesändning från seminarier, intervjuer och mellansnack utlovas.

Livesändningen hittar du här: Första delen 9.00-12.00
Fortsättning från 14.00

− Video är en växande kommunikationskanal, allt från små videobloggar till avancerade sändningar från större sammanhang. Det här är något vi vill utveckla från stadens sida som ett led i vårt arbete med e-samhället, säger Ronald Caous, projektledare för stadens digitalisering.

Fler kan delta
Han påpekar att livesändningar gör att fler kan ta del av event de annars inte kan närvara vid.

− Livestreamingen handlar i första hand om att kunna delta när det händer, här och nu, och då väljer vi att göra det småskaligt och enkelt. I andra sammanhang har vi anlitat produktionsbolag, men det viktiga nu är inte att det ska vara hög kvalitet på videon, utan närvaron är viktigare, säger Ronald Caous.

Livesändningen startar klockan 9.00 den 30 maj och pågår i två block under dagen. Filmerna kommer även att finnas kvar på stadens Youtube-kanal för den som vill titta i efterhand.