Nominerad till Årets IT-kommun. Som en av fem städer är Göteborgs Stad nominerad till årets IT-kommun. Vem som vinner tillkännages på Kvalitetsmässans invigningsgala på tisdagskvällen. Dessutom har Göteborgs Stad en egen monter på mässan för att visa upp sitt arbete för en hållbar stad.

− Vi presenterar ett urval av det vi gör i vårt arbete för att vara en hållbar stad, öppen för världen. Bland annat hur vi använder Älvstaden som testarena och ger exempel därifrån, som Sinnenas kaj, säger Stefan Granlund, utvecklingsledare på stadsledningskontoret.

48AE.jpg
Dessutom präglas montern av ett par rapporter som är viktiga för Göteborgs Stads kvalitetsarbete.

− Dels lyfter vi fram vår rapport kring skillnader i livsvillkor och hälsa. Det handlar om att visa hur vi gör för att identifiera vad vi måste jobba med när det gäller social hållbarhet, säger Stefan Granlund.

Nomineringar på ”utmärkelseväggen”
Dessutom har stadens arbete för delaktighet och mänskliga rättigheter fått eget utrymme.

− Till exempel berättar vi hur vi arbetar genom våra olika råd, som hbtq-rådet och pensionärsrådet, säger Stefan Granlund.

Även det faktum att två prisnomineringar gått till Göteborgs Stad tar plats i montern på det Stefan Granlund kallar för ”utmärkelseväggen”.

− Ja, där syns att vi är nominerade till Sveriges IT-kommun 2015 och också att räddningstjänsten i Storgöteborg gått till final i Götapriset, som är ett pris för bästa utvecklingsprojekt, och som också delas ut på mässan, säger Stefan Granlund.

Kvalitetsmässan pågår i Svenska mässan i Göteborg den 3-5 november. Temat är ”Svenska utmaningar”.