Späckat program på Volvo Ocean Race. Nästa vecka kommer Volvo Ocean Race till stan. Men redan nu pågår bygget för fullt i Frihamnen, där bland annat Göteborgs Stads paviljong ska fungera som en mötesplats i seglingsvimlet.

Stadens paviljong: Seminarieprogram
1700.jpg
– Jag hoppas på massor av bra samtal, möten och kloka tankar, och att folk kommer hit och hänger med oss, säger Jessica Lindroth.

Hon är projektledare för Göteborgs Stads paviljong i Frihamnen, som är centrum för evenemangen kring den stora segeltävlingen.

Den 14–21 juni kommer Jessica och många andra från stadens verksamheter att vara här för att möta göteborgarna.

”Massor av seminiarier”
– Vi vill ge människor ett tillfälle att ställa frågor, och lyssna på hur staden har tänkt kring viktiga frågor som bland annat stadsutveckling och Jämlikt Göteborg. Vi kommer ha sex containrar där förvaltningar och bolag inom Göteborgs Stad visar upp sig, och ett tält med massor av seminarier, säger hon.

I containrarna hittar man bland annat Älvstranden Utveckling, Göteborgs Energi, Jämlikt Göteborg och Göteborgs Hamn. Dessutom finns en utställning om kommande stadsutvecklingsprojekt och man kan prata jobb och karriär med stadens HR-representanter.

Stadsutveckling är också ett viktigt inslag bland seminarierna i tältet, men programmet kommer att vara brett.

E0C.jpg– Vi har programpunkter som spänner över ett jätteområde, från stadens jubileum 2021, till miljöfrågor som plast i havet. Flera seminarier handlar om stadsutveckling så det är en jättechans för den som är nyfiken på hur staden ska växa, säger Jessica Lindroth.

I paviljongen blir det den 15 juni vernissage för Hela stadens galleri – en gemensam kontssatsning från Göteborgs tio stadsdelar på temat ”Min resa”. Dessutom blir det tipspromenad, virtual reality och aktiviteter för barn. Allt är gratis.

– Det händer hur mycket som helst och vi håller fortfarande på att uppdatera programmet. Vi hoppas att många hittar hit, säger Jessica Lindroth.