Antalet besökare på Göteborgs officiella besöks- och evenemangsguiden för EM-veckan – goteborg.com – överträffade alla förväntningar. Den extremt höga belastningen gjorde att sajten kollapsade helt på måndagen.

– Mellan 11.000 och 12.000 besökare var inne samtidigt. Det är mycket, mycket högre belastning än vad vi hade räknat med, säger Anders Fahl, webmaster för goteborg.com.

Viktig för EM-evenemangen

Sajten spelar en nyckelroll för informationen kring hela evenemanget. Förutom programmen för tävlingarna och EM-festen finns också nyheter och kontaktuppgifter för restauranger och hotell tillgängliga. Just nu pågår en febril aktivitet för att lösa de tekniska problemen.

– Vi hade redan sju servrar – nu kompletterar vi med ytterligare fem. Förhoppningsvis är sajten i gång igen under eftermiddagen, säger Anders Fahl.

Den särskilda wap-tjänsten för mobiltelefoner påverkas inte. Den som har en 3G-mobil har fortfarande tillgång till goteborg.com.

– Ett tips för den som vill komma åt programmet är att wappa. Den som inte vet hur man gör kan få hjälp av volontärer ute på stan, de har fått specialutbildning för att kunna lära besökarna, säger Anders Fahl.

Fotnot:
Adressen till wap-tjänsten är mobil.goteborg.com