...bilmontör på Volvo Cars. Du åker till Sydafrika på lördag, tillsammans med Beata Dahlberg som är fritidsassistent på Mixgården i Hammarkullen. Vad ska ni göra där?

– Vi ska representera fritidsgården Mixgården i Hammarkullen. Vi åker ner dit och besöker en skola och en fritidsgård för att berätta lite om Sverige, fritidsgårdar och ungdomar. Hålla tal och så.

Är det bara ni två som åker?

– Nej, några från internationella avdelningen på stadsledningskontoret är med också. Och sen är det några politiker också. Det blir nog mycket arbete. Göteborgs Stad har ett utbyte med staden Nelson Mandela Bay om hur man kan hjälpa varandra, till exempel med att få ungdomar delaktiga i fattiga stadsdelar.

– Vi ska besöka en sådan stadsdel som heter Helenvale och som vi på Mixgården har samlat in pengar till.

Hur länge är ni där nere?
– Tre och en halv dag.

Har du varit i Sydafrika förut?
– Nej, aldrig.

Hur hamnade du på den här resan?
– Jag och en kompis vill starta en öppen fritidsgård för tio-tolv-åringar i Hammarkullen. Nu hänger de ofta ute på torget, för de är för unga för Mixgården. Vi håller på och pratar med politiker nu, och försöker fixa det.

– Så de på fritidsgården valde mig och Beata för att åka ner till Nelson Mandela Bay, hitta inspiration och prata och berätta lite om oss på Mixgården.

I somras arbetade du som sommarvärd i Hammarkullen också?
– Ja, vi var några ungdomar som ordnade lite aktiviteter till de yngre barnen. De behöver det. Det kommer att bli kaos annars.

Du verkar vara engagerad i de här ”kidsen”?
– Ja, jag bor ju själv här i förorten, de där barnen är mina kompisars småsyskon. Jag har själv varit liten, jag vet att man behöver nån trygg och säker plats där man kan vara tillsammans med andra människor.

I våras jobbade du och några kompisar till och med gratis några dagar i maj, varför gjorde ni det?
– Vi ville visa hur mycket en ny fritidsgård behövs och att det kan funka. Och det gick ganska bra, för det kom en massa barn, runt 150 stycken.

Vad gjorde ni då?
– Först fixade vi en lokal här i Hammarkullen och bjöd in barn. Sen ordnade vi en massa aktiviteter för barnen, vi körde basket, spelade spel, ritade och målade, och fixade en projektor för filmvisning. Men vi behöver mer grejer, som pingisbord och pingisrack

– Nu kämpar vi med politikerna för att det ska öppna på riktigt och vi kanske kan få betalt för vårt jobb också. Man kan ju bränna ut sig också.

Nu jobbar du nattskift på Volvo. Skulle du vilja jobba på Mixgården i framtiden?
– Ja, kanske. Men helst vill jag plugga till elingenjör.