…socialarbetare i Angered. Du är en av elva som på måndag får ta emot Göteborgs Stads förtjänsttecken 2012 vid en ceremoni på Börsen.

Grattis!
Tack! Det är verkligen jätteroligt – och det är ju inget dåligt sällskap man hamnat i!

När fick du beskedet?
Det kom ett mail för ett par veckor sedan – och jag förstod först ingenting. Sedan gick jag in och tittade efter vad Göteborgs Stads förtjänsttecken är för något, och vilka som har fått det tidigare. Det var en svindlande känsla. Det är ju inte så många socialarbetare i Angered på den listan precis…

Vad händer på måndag?
Vi är bjudna till Börsen och får motta en medalj. Det ska läsas upp en motivering och sedan ska vi äta en supé tillsammans.

Hur länge har du arbetat i Göteborgs Stad?
Jag började 1973 som fritidsledare i Kortedala/Bergsjön. Och nu jobbar jag som socialarbetare i Angered. Men jag sitter ju inte på ett kontor utan är mest ute bland folk.

Vad jobbar du med just nu?
Jag arbetar mycket med samverkan inom SSPF – Skola, Socialtjänst, Polis och Fritid – för att stoppa rekrytering till kriminella gäng och försöka se till att ungdomar inte utvecklar normbrytande beteende.
Jag jobbar också mycket med ungdomar som kommer hem efter vård.
Men det jag tycker är allra viktigast just nu är att mobilisera boende i Angered. Det är det jag brinner för. Där finns massor av goda krafter och jag försöker hela tiden fånga upp fler.

Till sist – vem tycker du borde få ett förtjänsttecken?
Då väljer jag läraren Sture Blix och hans rektor Peter Holmqvist som har en fantastisk ork, och ett fint bemötande av elever och föräldrar i Hjällbo. Fast egentligen skulle jag ocksåvilja säga alla aktiva föräldrar i Angered och alla socialarbetare, lärare och fritidsledare som kämpar i vardagen.