… elev på IHGR-gymnasiet i Göteborg. Du och dina skolkompisar står och slår in julklappar i Nordstan till på söndag. Varför?

− Vi gör det för att samla in pengar till vår systerskola i Senegal. Det är fjärde året vi står här och vi vet att pengarna går fram till Senegal. Några av dem som brukar jobba här har varit på plats och sett att pengarna används för att bygga upp skolan där.

Kostar det pengar att få sin klapp inslagen?
− Nej, det är gratis. Men man får gärna skänka en slant om man vill. Hittills har det fungerat alldeles underbart. 99 procent av dem som får sina klappar inslagna skänker också pengar.

Hur mycket pengar får ni in?
− Förra året fick vi in lite mer än 40 000 kronor. Hittills i år har vi fått in 3 000 kronor, men vi vet att det är till helgen det verkligen kommer mycket folk till Nordstan. Vi står här hela veckan, måndag till söndag på vanliga butikstider mellan klockan 10.00 och 20.00.

Hur många är ni som jobbar med det här?
− Vi som står bakom är medlemmar i Superhero Crew. Det är både elever på skolan och sådana som har slutat eller bytt skola, men som är med bara för det här. Sammanlagt är vi ungefär 98 medlemmar och kanske 15-17 som står och slår in klappar samtidigt.

Vilken julklapp är vanligast att ni får slå in i år?
− Kläder. Det kan vara en tjock tröja till pojkvännen, mannen eller kompisen. Men vi har också slagit in klänningar och skor.