… sångare och blåsmusiker. Du spelar i Husbandet Skatan Flyger, som precis släppt sin första skiva ”Om kärlek finns…”. Både bandet och skivan har sin början i en studiecirkel på Aktivitetshus Centrum med Bosse Andersson från Folkuniversitetet som cirkelledare. Vad är det för musik ni kör?

– Mycket från 60-talet, och översatta låtar från engelska till svenska, framför allt av Bosse och hans musikerkolleger. Sedan har jag fått med en låt som jag gillar, ”Nature boy”, någon har fått med en Fleet Wood Mac-låt, Susanna har fått med två makedonska låtar. Det är en blandning, säger Petter Grahl om skivan.

Apropå ”Nature boy” så sjunger du den à capella trots att du varken spelat eller sjungit i band tidigare. Hur blev det så?
– Ja, det var att jag gick och nynnade på den och jag sjöng de sista raderna ”the greatest thing you’ll ever learn, is just to love, and be loved in return”. Också sa Bosse, ska vi inte ha med den då? Så då sjunger jag den a capella. Men det är nästan lättare att sjunga a capella, man får styra själv. Och jag har sjungit mycket i kör och på scen som skådespelare.

Något att tillägga?
– Jag vill att fler ska veta om att aktivitetshuset finns. Det är ett hus för folk med psykisk ohälsa, och ett fantastiskt ställe att vara på när man inte orkar jobba men ändå vill ha ett sammanhang där man kan vara som man är. Alla kuratorer på vårdcentralerna borde känna till att de här ställena finns.

Skivan finns att köpa på Aktivitetshus Centrum och på gruppens spelningar. Offentligt skivsläpp blir det på Dalheimers hus framöver.