... direktör för Kvalitetsmässan. Idag tisdag öppnar Kvalitetsmässan 13:e gången.Vad är syftet med evenemanget, egentligen?

– Det är enkelt uttryckt att driva på utvecklingsarbetet i landet, framförallt inom den offentliga sektorn och andra tunga samhällsfrågor. Genom att mötas kan man sprida alla goda erfarenheter och praxis som finns på olika håll och lära av varandra.

Kvalitetsmässan har med åren blivit ganska etablerad.
– Det får man verkligen säga. Första gången var 1989 och sedan dess har vi arrangerat Kvalitetsmässan vartannat år, alltid i här i Göteborg. I år kommer över 4 000 konferensdelegater och troligen minst 10 000 besökare, och vi arrangerar över 200 seminarier, så det har vuxit till en av de absolut största fackmässorna som arrangeras i stan.

Vilka är det som kommer?
– Bland besökarna är det framförallt tjänstemän inom den offentliga sektorn, inte bara från Sverige utan även från de övriga nordiska länderna, och bland föredragshållarna och debattörerna är det alltifrån medarbetare i hemtjänsten i Sundsvall till sju ministrar och fyra partiledare och språkrör.

Årets tema är Sverige kan bli bättre.
– Ja, och det innebär ju att vi även speglar de tråkiga bitar som finns, med slarv och korruption och liknande. Men framförallt fokuserar vi på att visa hur man genom rätt ledarskap och organisation kan få mycket kvalitet för pengarna. Det är inte alltid som det är mer resurser som behöver pytsas in.

Ni har även en del utmärkelser som ska delas ut?
– Ja, bland annat de tunga hedersutmärkelserna ”Sveriges kvalitetskommun” och ”Sveriges it-kommun”.