Pågår 22–28 januari. Föreläsningar, workshops och fullt av prova på-aktiviteter som vattenyoga, rullstolsdans, fotgympa och luftgevärsskytte. Hälsoveckan på Dalheimers Hus i Majorna är tänkt att stärka såväl kroppen som knoppen och själen.

Det är andra året i rad som Dalheimers hus anordnar en hälsovecka. Det är ett digert program verksamheten presenterar.

– Vi känner att årets program är jättebra. Vi vill börja året med att kunna erbjuda hälsosamma aktiviteter. Med veckan vill vi även visa att Dalheimers hus är till för alla. Det ska vara en härlig plats att mötas, säger Elisabeth Orrö, gruppchef för friskvården på Dalheimers hus.

5768_2.jpgDet går att testa gym och gruppträning, och det går att boka sig på massage och solrummet Sanna strand.

– Det är ett rum vi har, där sex personer får plats samtidigt, med en solsimulator som både ger ljus och värme. Det finns solstolar, vågskvalp och fågelkvitter. Ett sätt att få uppleva sommar, säger Elisabeth Orrö.

Föreläsning om löpning och löpteknik
Bland hälsoveckans föreläsningar märks bland annat föreläsningen Born to run, om löpning, löpteknik och skor med Gourgen Gevorgyan onsdag 24 januari. Tidigare under veckan, på måndagen, pratar professorn Bertil Marklund om tio tips på vad du kan göra för att må bättre och leva tio år längre.

– Jag vill även slå ett slag för föredraget med Louise Linderoth. Hon är modedesigner och hennes examenskollektion var sju outfits gjorda för den sittande positionen. Den har fått mycket uppmärksamhet.

Under veckan går det att prova träningsformen som vattenyoga, sittande volleyboll, lättgympa, rullstolsdans, luftgevärsskytte och ai chi – en form av vattenmotion. Alla aktiviteter finns inte i huset vanligtvis.

– Men det blir en chans att prata med instruktörer och kanske fortsätta med aktiviteten någon annanstans, säger Elisabeth Orrö.

Dansa loss på lunchen
Tisdagen 23 januari är det hälsoquiz i restaurangen och på fredagen 25 januari bjuds det på lunch beat klockan 12.30 med DJ Lady Louise och DJ Stina Velocette.

– Då kan man komma och dansa loss mitt på dagen.

Alla aktiviteter och föreläsningar under hälsoveckan är kostnadsfria. Men för att bada – när det inte pågår kostnadsfria aktiviteter – är det inträde och krävs intyg även denna vecka.

Hälsoveckan arrangeras i samarbete med Folkuniversitetet och funktionshinderrörelsen i Göteborg.

770_15.jpg
När Dalheimers hus har hälsovecka blir det flera friskvårdsaktiviteter i badet. Bland annat vattenyoga och Ai Chi. Foto: Lo Birgersson