Gymmet slår upp dörrarna i höst. Hammarbadet i Hammarkullen har varit stängt i fyra år. Nu är anläggningen renoverad och öppnar igen den 15 maj. ”Invigningen sparar vi till hösten, då även gymmet öppnar”, säger Ulrika Evenås, fastighetsförvaltare hos Göteborgslokaler och ansvarig för renoveringen. 

2015 stängde badhuset i Hammarkullen eftersom det nått sin tekniska livslängd, och planen var att det inte skulle öppna igen. Efter protester av boende bestämdes dock att Hammarbadet, och gymmet som ligger i anslutning, i stället skulle renoveras. Nu är baddelen klar för öppning.

– Vi har egentligen blåst ut allt och allt är helt nytt. Däremot är det inte några nyheter utan bassängen är lika stor och har samma mått som förut, säger Ulrika Evenås.

Mixgården flyttar tillbaka
Receptionen har fått ett nytt utseende med ny färgsättning och utsidan har fått en allmän uppfräschning. Omklädningsrummen med bastu är helt nya. Dessutom har Göteborgslokaler passat på att fräscha upp fritidsgården Mixgården, som kommer att kunna flytta tillbaka sin verksamhet i början av juni.

En del i renoveringen har inneburit att göra byggnaden mer tillgänglig. Moderna lösningar och kontrastmarkeringar ska underlätta för personer med funktionsvariationer. Dessutom har simhallen fått ett konstverk i form av blommor som går att flyttas runt.

– Det är ett samarbete med Statens konstråd och den statliga satsningen Konst händer där Hammarbadet blev utvalt att få ingå. Konstnären, en grupp kvinnor från Hammarkullen och stadsdelsförvaltningen Angered har samarbetat kring konstverket.

Simskola under dagtid
När simhallen öppnar 15 maj håller den öppen måndagar klockan 16–19 och onsdagar klockan 17–21. Onsdagar är simhallen endast öppen för kvinnor.

– Vecka 21 och 22 ska Simenheten bedriva simskola under dagtid. I juli är simhallen stängd, säger Leif Ångqvist, enhetschef på idrotts- och föreningsförvaltningen.

Invigning av hela huset sker till hösten. Först då kan nämligen gymmet öppna dörrarna för besökare.