Ny inspirationsmiljö invigd på Hisingen. Allt från halkmattor till osthyvlar och belysningstips. Det är något av vad som finns på plats när stadens femte inspirationsmiljö för smarta vardagsprylar öppnar i Lundby. Hit kan invånare i alla åldrar komma för att titta och känna på de olika hjälpmedlen.

− Det vi visar är vardagshjälpmedel för alla åldrar, inte bara för äldre. Smarta saker som gör vardagen enklare och som man kan köpa i vanliga affärer. Alltså inte hjälpmedel som man behöver få utskrivet för att få tillgång till, säger Tia Edlund, äldresamordnare som arbetar med träffpunkterna i Lundby.

Den nya inspirationsmiljön i Lundby är Göteborgs femte och den första på Hisingen.

− En inspirationsmiljö för allmänheten har länge varit efterfrågad på Hisingen. Vi har ju Vision Bo Äldre i Lillhagsparken, men den är främst till för personal, säger Tia Edlund.

Fokus på vardagsbestyr
Platsen för den nya inspirationsmiljön är Träffpunkt Wieselgrensgatan 11. Vilka prylar som visas kommer att variera, till exempel efter årstid eller andra tillfälliga teman.

− Just nu ligger en hel del fokus på vardagsbestyr som till exempel äta, hygien och säkerhet. Det är en levande miljö och vi tar gärna emot tips från våra besökare, säger Tia Edlund.

Drop-in-besökare är välkomna på onsdagar mellan klockan 10 och 12.

− Då är stadsdelen Lundbys fixare där och kan svara på frågor och ge råd, säger Tia Edlund.

Boka egen visning
Det går också bra att boka tid för visning via fixaren, både för privatpersoner och för föreningar, eller att titta in i samband med några av Träffpunktens aktiviteter.

Stadens övriga inspirationsmiljöer ligger i stadsdelarna Centrum, Örgryte-Härlanda, Östra Göteborg och Västra Göteborg tillsammans med Askim-Frölunda-Högsbo.