Ska lyfta området. Hallå där, Linda Thorsson, informationschef på Bostads AB Poseidon, som nyligen lanserat Hjällbos egen nyhetssajt iHjällbo.se. Vad kan man läsa på sajten?

53E2.jpg
– Det är nyheter om och för Hjällbo. Just nu kan man till exempel läsa om att valdeltagandet ökade i Hjällbo, om scouternas verksamhet och att det blev rekordskörd från bikupan på Bondegärdet. Besökarna ska kunna läsa om personer som bor i Hjällbo och vad som händer mellan husen. Det finns även ett kalendarium där föreningar och verksamheter lägger upp kommande aktiviteter.

Varför startade ni sajten?
– Hjällbo är ett särskilt utsatt område där Poseidon satsar extra. Som enda fastighetsägare i området har vi ett extra ansvar att stötta utvecklingen. Det finns ett rikt föreningsliv i Hjällbo, men det finns ingen samlad info om de aktiviteter som sker. Då dök tanken upp om att göra ett kalendarium och sedan att göra en hel nyhetssajt. Förorterna är inte så väl täckta i traditionella medier och vi tror att det är viktigt för självbilden och för övriga göteborgares bild av Hjällbo med en sådan här sajt. Vi vill lyfta området, engagera dem som bor i Hjällbo i sin stadsdel arbetar för att Hjällbo inte ska vara ett utsatt område i framtiden.

Vilka gör iHjällbo.se?
– Vi på Poseidon äger sajten, men nyheterna kommer från olika aktörer, föreningar och företagare i Hjällbo. Sidan produceras av journalister som är fristående från oss. Vi har också planer på en ungdomsredaktion som ska bidra med nyheter till sidan.

Hur aktiv är sajten?
– Den uppdateras med nyheter flera gånger i veckan. Jag rekommenderar även intresserade att följa iHjällbo på Facebook och Instagram så att man inte missar något flödet!