Prisbelönt fristad. På Huldas hus får hemlösa kvinnor en fristad från kylan, utsattheten och våldet. Nu uppmärksammar huset kvinnornas hårda livsvillkor genom att bjuda på sopplunch, fri scen och uppträdande av kvinnopopkör på kvinnodagen den 8 mars.

För många hemlösa kvinnor är missbruk, prostitution och psykisk ohälsa en del av vardagen. Ofta utsätts de också för våld av männen i sin närhet.

På Huldas hus får de en fristad från sin utsatta situation på gatorna. Det är en mötesplats där kvinnorna kan ta en dusch, tvätta eller träffa andra kvinnor över en kopp kaffe.

Frida Larsson berättar om sin uppsats
På internationella kvinnodagen 8 mars öppnar Huldas hus dörrarna för alla som definierar sig som kvinnor.

– Kvinnorna som besöker Huldas hus lever ofta i en oerhört marginaliserad situation. Vi vill påminna om att de finns och ge dem en mötesplats på internationella kvinnodagen, säger utvecklingsledaren Sofia Kuldius som varit med och planerat dagen på Huldas hus.

Det blir bland annat fri scen, sopplunch och tipspromenad. Dessutom uppträder kvinnopopkören Pica Pica och Frida Larsson, medarbetare på Kvinnovårdskedjan, berättar om sin uppsats ”Hemlösa missbrukande kvinnor och sexuella identiteter”.