Event hela veckan. På torsdag kommer hela världen till Bergsjön, via Internet. Bergsjön är nämligen med i världens första JellyWeek, ett event som vill visa hur människor kan samarbeta över gränser i en globaliserad tid.

– Det gäller inte bara nationsgränserna, utan alla slags gränser: åldrar, kulturer, samhällsektorer och stadsdelar, säger Stefan Molnar, projektsamordnare vid Utveckling Nordost, en av arrangörerna till Bergsjön Interconnected.

Eventet i Bergsjön pågår klockan 15 – 20 i Utveckling Nordosts lokaler på Rymdtorget 7A. Först hålls presentationer och workshops på temat hur man bäst samarbetar över gränser, ”global coworking”.

Sedan blir det estradsamtal via Make Change TV med flera samhällsförbättrande företag, till exempel Vägen Ut-kooperativen och Plantagon AB.

Chatta med världen
På eventet kommer det också att finnas datorer för dem som vill prata eller chatta individuellt med människor i andra länder. Och på storbildsskärm ska alla besökare kunna diskutera live med folk på en rad platser i andra länder.

– På storbild har vi än så länge bokat in Chicago i USA plus orter i Schweiz, Spanien och Tyskland. Och så Malmö, berättar Stefan Molnar.

Dessutom blir det fika, mingel och musik med Yoko DJ:s, Hellsongs och Mama Gumbo.

En dag åt varje världsdel
Jelly Week startade i måndags och ägnar en dag åt varje världsdel. Torsdag är Europas dag. Och på söndag avslutas veckan med One World Day.

– Jelly Week är ett nätverk som vuxit fram snabbt, det finns ingen stor organisation bakom utan människor som tycker att vi ska utnyttja alla de möjligheter informationsteknologin ger oss att samarbeta över gränserna, säger Stefan Molnar.

Bergsjön Interconnected arrangeras av Social Capital Forum, House of Win-Win, Bergsjöns Kulturhusförening samt Göteborgs Stad Utveckling Nordost.