Alla röstar utom Anna – för hon steker pyttipanna! Denna och andra alla-barnen-ramsor kommer att ses och höras i Göteborg de kommande veckorna. Det är Göteborgs valorganisation som drar igång kampanjen som ska få göteborgarna till valurnorna och rösta om vilka som ska föra Sveriges talan i EU-parlamentet.

– Vi hoppas att lite humor och snygg färg och form ska få göteborgarna att känna sig manade att utnyttja sin demokratiska möjlighet och gå och rösta, säger Bill Werngren,chef för valnämndens kansli i Göteborgs Stad.

40 procent röstade i förra EU-valet

I informationskampanjen får göteborgarna möta Kjell, Jan, Anna, Ellen och Bobby som alla har svepskäl för att inte gå och rösta. Kampanjen består bland annat av annonser i dagspress, radio, på spårvagnar, och på stadspelare.

6DAC_2.jpg
148.400 göteborgare röstade i EU-parlamentsvalet 2004, vilket motsvarar ett röstdeltagande på drygt 40 procent.

– I år ska vi göra allt för att försöka öka den siffran genom att underlätta så mycket som möjligt för göteborgarna att utnyttja sin röst, säger Bill Werngren, chef för valnämndens kansli i Göteborgs Stad.

Som Vårt Göteborg skrev tidigare i veckan så börjar förtidsröstningen den 20 maj. Då kan göteborgarna gå och rösta på ett 50-tal platser runtom i stan fram till valdagen den 7 juni (se länk till artikel nedan).

Fotnot:
Valet till EU-parlamentet äger rum den 7 juni. På valdagen har vallokalerna öppet till klockan 21.