Vuxenvandrarna i Kärra-Rödbo tar varje lördagkväll på sig den speciella gula nattvandrarjackan och ger sig ut på en lång promenad i stadsdelen. "Under våren är det cirka 30 som varit engagerade, men vi siktar på att bli ännu fler", säger Louisa Åsén som är föreningssamordnare i Kärra-Rödbo.

Efter perioder av sporadiska satsningar med skolan som samlande kraft har nattvandringen fått ordentligt fäste i Kärra under våren.

Ska ha fyllt 25

– Vi kom i gång i början av februari och nu har vi etablerat verksamheten i samarbete med föreningen Nattvandrarna som sedan tidigare finns på många håll i staden. Genom dem får man utöver jackan också busskort av Västtrafik och ett förstahjälpenkit, säger Louisa Åsén.

Vuxenvandrarna rör sig i par runt om i stadsdelen. Inte för att ingripa – mest bara för att synas som vuxna förebilder. Enda kravet för att kvala in är att man ha fyllt 25 år. De allra flesta som är aktiva idag är själva föräldrar barn i skolåldern.

– Vi har gått ut med information till alla föräldrar i årskurs 0 till 9. Vi har annonserat och lagt ut flygblad, och till hösten ska vi ge oss ut på föräldramöten för att värva fler vandrare, säger Louisa Åsén och fortsätter:

Vill bli dubbelt så många

– Vår målsättning är att bli åtminstone dubbelt så många så att vi kan täcka in fredagskvällarna också.

På sikt hoppas hon också att verksamheten kan utvecklas till en egen förening som hittar kontinuitet och får en fast form.

– Men vi är glada för det gehör vi fått under våren. Det är många nattvandrare som kan känna sig stolta över sig själva – fast nu vill vi gärna bli ännu fler, säger Louisa Åsén.