Personliga mötet är hemligheten. ”Han skapar positiv energi, trygghet och lust i arbetet”. Den chef som beskrivs i så positiva ordalag av sina medarbetare är självfallet en värdig vinnare av utnämningen Årets ledare. Enligt Kent Turnefelt spelar hans ständigt öppna dörr en viss roll i sammanhanget.

– Oj oj oj, det var verkligen en överraskning, säger Kent Turnefelt när han har hämtat sig efter förmiddagens firande på jobbet. Som mäkta populär områdeschef för kultur och fritid i Lundby stadsdelsförvaltning har han blivit nominerad av sina medarbetare till titeln Årets ledare i Göteborgs Stad 2012, och på tisdagen kom beskedet att Kent stod överst på listan när juryn sagt sitt.

– Jag har ju bara jobbat i ett och ett halvt år i Lundby så det är ju extra roligt att redan få en sådan uppskattning av medarbetarna då, säger Kent, som må vara ny i Lundby men som har en gedigen karriär inom Göteborgs kulturförvaltningar bakom sig.

Ny teknik ger tid till möten
Innan stadsdelarna omorganiserades hade han samma befattning som nu, fast i Backa, och dessförinnan har han haft en rad olika tjänster i kommunen sedan början av 1980-talet. Anledningen till att han är så populär som arbetsledare tror han själv ligger just i hans erfarenhet.

– Chefskapet innehåller så många delar men i mitt fall bygger det mycket på sådant jag snappat upp genom åren, och framförallt är det hur viktigt det är med det personliga mötet. Jag har alltid öppen dörr och ser till att använda ny teknik så mycket det går för att avlasta den byråkratiska delen av chefskapet. Det frigör tid som man kan lägga på personliga möten istället, säger Kent.

Ett viktigt projekt återstår
Och det verkar alltså ha en positiv effekt. ”Han är modig, ärlig, engagerad och får genom sin omtänksamhet och lyhördhet personalen att känna sig värdefull” skrev medarbetarna bland annat i sin nominering, och om allt vill sig väl får de behålla sin 66-årige chef åtminstone ett år till.

– Det är ett nytt kulturhus och bibliotek på Backaplan som hägrar! Jag vill gärna vara med och se till att det verkligen blir av!