Dialogmöte i Medborgarhuset. Det händer mycket i Gamlestaden nu – och kommande år. Spännande arkeologiska utgrävningar, nytt resecentrum och hundratals nya bostäder. Frågorna är många, så på onsdag 11 december ordnas ett dialogmöte i Gamlestaden.

Var ska nya vägar dras i Gamlestaden? Vilka typer av bostäder ska byggas? När kan man ställa sig i kö? Och blir det någon ny mataffär i mitt kvarter?

Utställning med mingel på onsdag kväll
– Det finns massor av frågor och vi kommer inte att kunna svara på alla, men vi ska göra så gott vi kan, säger Jessica Lindskog, kommunikatör på fastighetskontoret för projekt Gamlestaden.

Dialogmötet hålls i Medborgarhuset i Gamlestaden kl 17–18 på onsdag 11 december. Det är utformat mer som utställning med mingel, snarare än ett stormöte.

– Mycket kan man ju läsa sig till. Men här vill vi ha en dialog med alla som undrar över framtidens Gamlestaden. Vi har en liten utställning med kartor och andra informativa bilder på vikskärmar, där man kan ställa frågor till de ansvariga, säger Jessica Lindskog.

Arkeologer berättar
För kunskaperna svarar tjänstemän från tre förvaltningar inom Göteborgs Stad: stadsbyggnadskontoret, trafikkontoret och fastighetskontoret.

Just nu pågår också en mycket stor arkeologisk undersökning av Gamlestaden. Här låg nämligen staden Göteborgs föregångare Nya Lödöse mellan år 1473 och 1624. Projektledaren för utgrävningarna finns på plats i Medborgarhuset för att informera och besvara frågor.

Det bjuds på glögg vid dialogmötet och Gamlestadens bibliotek har också öppet en timme längre på kvällen.