Vepor och väggmålning. Inför Hammarkullekarnevalens 40-årsjubileum har Hammarkullen fått extra färg på fasaderna. Flera konstvepor och en permanent väggmålning har skapats av konstnärer, målarlärlingar och områdets ungdomar som en del av projektet Sätt färg på Göteborg.

Sätt färg på Göteborg handlar om att ge unga jobb samtidigt som staden blir vacker och färggrann. De nya målningarna i Hammarkullen kommer att vara en del av det som till 2021 planeras bli världens längsta konstverk, från Blå stället i Angered till Röda sten vid Klippan.

− Med projektet vill vi föra samman Göteborg både geografiskt och socialt, och skapa en färggladare stad. Detta är bara början på vårt samarbete med Hammarkullen 365 och andra aktörer i Hammarkullen, säger Erling Zandfeld, projektledare i Sätt färg på Göteborg

Muralmålning av ungdomar
Veporna har målats efter original av konstnärerna Pernilla Persson Jahangiri och Tina Lundgren. En av dem, som fått namnet Trandans, är Sveriges största handmålade duk.

Pernilla Persson Jahangiri har även hållit i ett måleriprojekt för Hammarkullens ungdomar. Ett arbete som resulterat i en muralmålning som redan fått uppskattning från boende i området.

56A4.jpg

Foto: Tony Meyer