Tre lägenheter på Fiskebäcksvägen. Kriminellas revansch i samhället, KRIS, i Göteborg får 500 000 kronor av social resursförvaltning för att renovera och inreda ett hus på Fiskebäcksvägen. Husets tre lägenheter kommer sedan att fungera som boende med stöd för unga som vill bryta med tidigare kriminalitet.

– Det här är ett stort steg för oss i KRIS, säger föreningens ordförande Martin Johansson.

På senare år har KRIS, Göteborg vuxit till en betydande organisation med totalt 17 anställda.

Nolltolerans mot droger och alkohol
– Vi har sedan tidigare Livsstilshuset på Styrsö med åtta platser och nio anställda. Vi har sex anställda på föreningen och nu fem lägenheter med tillsyn, sammanfattar Martin Johansson efter onsdagens positiva besked från social resursnämnd.

På KRIS har man länge varit angelägna om att kunna erbjuda ytterligare utslussningsmöjligheter. Bland annat behöver de boende på Livsstilshuset kunna se fram emot nya vägar efter sin tid på Styrsö.

– Jag har redan haft kontakt med killar som skulle passa bra i det nya boendet på Fiskebäcksvägen. Det blir en tvåa, en etta och en etta med kokvrå, och dessutom daglig tillsyn med absolut nolltolerans mot sinnesförändrande medel – även alkohol, säger Martin Johansson och fortsätter:

Inflyttning om två månader
– Efter 18 månader kan socialtjänsten sedan skriva en remiss som i bästa fall ger chans till ett kommunalt kontrakt.

Planeringen och arbetet har så smått redan börjat – ambitionen är att det nyrenoverade huset ska vara inflyttningsklart om ungefär två månader.

Social resursförvaltning ser en rad fördelar med KRIS engagemang. Flera års samarbete har visat att föreningen bedriver en efterfrågad och stabil verksamhet.