Öppet till kl 19 på Idépunkten. Biskopsgården har länge plågats av skottlossningar och andra våldsamheter, och på onsdagen hände det igen, i närheten av en ungdomslokal på Godvädersgtan. Ingen träffades av skotten, men stadsdelens krisstödsgrupp och många andra sluter nu upp för att bistå oroliga invånare.

Det var vid 19.30-tiden på onsdagskvällen som ett flertal skott avlossades i anslutning till Neutral ungdoms lokal på Godvädersgatan i norra Biskopsgården. Polisen anser att dådet inte är riktat mot föreningen Neutral ungdom, utan det handlar om en uppgörelse mellan utomstående rivaliserande personer. Ingen skadades och efter incidenten uppges det ha varit lugnt runt platsen.

Polisen förstärker sin synlighet
Händelsen har ändå rivit upp många känslor hos de boende i området, och för att försöka stilla oron och skapa trygghet har stadsdelsförvaltningens krisstödsgrupp funnits på plats på Idépunkten på Friskväderstorget från klockan 10.00 till 19.00 idag torsdag. Man kan också ringa stadsdelsförvaltningens kristelefon på 0703-72 30 82 om man vill komma i kontakt med krisstödsgruppen.

Stadsdelens stadsdelsvärdar och fältassistenter är på plats i norra Biskopsgården och kommer vara kvar i området till kl. 20.00. Polisen har förstärkt sin synlighet i området och moskén på Friskväderstorget kommer att ha öppet mellan klockan 10.00 24.00.