”Smartare offentlig service” är temat som arrangörerna bakom den nionde Kvalitetsmässan hoppas ska locka 3.000 konferensdeltagare till Göteborg 8-10 november.

– Det känns som om det ligger i tiden att våga ifrågasätta gamla mönster. Det kan handla om förskola, skola, äldreomsorg, polis eller försvar – många börjar se sin organisation med nya ögon.

– Vi är inte längre så fixerade vid personaltäthet utan funderar mer över vad man egentligen får för pengarna, säger Sven Wiberg som är direktör för Kvalitetsmässan.

Berättar om turistframgångarna

Kända namn lockar och den förestående mässan kan bland annat presentera 13 statsråd och ett i övrigt brett utbud publikdragande föreläsare. I programmet märks bland andra Gudrun Schyman, Bert Karlsson, Mark Levengood och Urban Bäckström, vd för Svenskt näringsliv.

Göteborgs framgångar som turist- och evenemangsstad har väckt stor uppmärksamhet och redan inledningsdagen den 8 november berättar kommunstyrelsens ordförande Göran Johansson och direktörerna från Göteborg & Co Claes Bjerkne och Leif Nilsson under rubriken ”Kär och galen i Göteborg” om hur man egentligen gör i rikets andra stad för att få alla dessa arrangemang.

Ytterligare göteborgsk prägel erbjuds i form av nobelpristagaren Arvid Carlsson och hjärnforskaren Annica Dahlström.

Kvalitetsmässan ägs av Göteborgs stad och Västra Götalandsregionen. I samband med Kvalitetsmässan kommer Göteborg Stad också att arrangera medarbetardagar.