Loppmarknaden på Kviberg får bli kvar i ytterligare ett år, till februari 2012. Egentligen skulle marknaden flyttat ur de gamla stallarna 28 februari i år, men arbetet att göra Kviberg till ett idrottscentrum har blivit försenat.

– Hela tidplanen har flyttats fram, eftersom detaljplan och utvecklingsarbete är försenat. Därför blir det ytterligare ett års respit, säger
Per Orgert, tillförordnad förvaltningschef på Higabgruppen som äger Kviberg.

Redan idag är det gamla regementsområdet Kviberg dominerat av idrott och föreningsliv, med en stor klätterhall, motionsspår, konstgräsplaner och ett centrum för handikappidrott.

IFK Göteborg öppnar skolor
Och en stor och efterlängtad satsning är på gång: En multisportanläggning, med bland annat inomhushall för fotboll i fullformat, hallar för volleyboll och handboll, restauranger och till och med en skidarena för längdåkning.

I anslutning till anläggningen ska IFK Göteborg öppna grundskola och gymnasium, med planerad start januari 2013.

– När man ska börja bygga idrottshallarna, måste vi nog dra en del vägar vilket gör att den handel som sker utomhus får flytta på sig. Men inne i stallarna kan verksamheten vara kvar i samma omfattning som nu, fram till 28 februari 2012, säger Per Orgert.